Avances amb pas ferm cap a la gola del llop. Quan ja has caminat un tros, t’adones que no portes cap llanterna. El mòbil no et funciona. A les palpentes, proves de girar cua i no trigues a veure claror a la llunyania. Quan surts, però, ja no ets al bosc, sinó en un passadís amb les parets de pedra. Continues uns passos més, fins que ets davant d’una gran portalada. Pot ser que hagis sortit de dins d’una muralla?

Davant teu s’obre una gran avinguda amb edificis a banda i banda, tots de pedra. Tenen un aire medieval, amb els seus porticons de fusta a les finestres. De sobte, et passa pel costat un carro tirat per cavalls a tota velocitat. Enmig de la confusió per la desorientació, sense saber on has anat a parar, localitzes un local al mateix carrer que sembla una taverna, i decideixes entrar-hi i  preguntar.

El bar és pràcticament buit i no hi ha ningú darrere la barra. Només està ocupada una taula, quatre joves la fan petar. Com que et veuen palplantat a l’entrada amb cara d’estaquirot, et conviden a seure amb ells al banc de fusta.

—Tu no deus ser d’aquí, oi? —et pregunten.

—Doncs… —dubtes un instant—. Doncs no. On sóc, si es pot saber?

—Això és el Regne d’Atlanta, ni més ni menys! Et diria que som un país collonut, però precisament ara estem passant una època molt dolenta.

—Acaben de desterrar el rei —afegeix un altre—. Però ens n’han col·locat un de nou que és encara més dèspota que l’anterior.

—Ens ha apujat els impostos i ha establert un toc de queda molt estricte.

—Escolta’m —deixa la gerra de cervesa i et mira amb interès—, fas cara de tenir pesquis i m’agradaria fer-te una proposta, si els companys hi estan d’acord.

Te’l mires mentre t’augmenta la curiositat.

—Estem preparant un pla per derrocar-lo, el rei aquest. Tots viurem millor sense tirans pel mig. No t’animaries pas a donar-nos un cop de mà?

Si bé no coneixes aquesta gent, no es té cada dia la possibilitat de participar en una revolució.


Si acceptes d’ajudar a derrocar el rei d’Atlanta, fes clic aquí.
Si rebutges la proposta, fes clic aquí.

Peu de pàgina