Foto de perfil

Em dic Roger Font Vilagran i sóc de la Bisbal d’Empordà. Estudio Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). He col·laborat durant tres anys al digital local totbisbal, on he publicat diverses notícies i reportatges, i he estat en pràctiques a Televisió de Girona. M’agraden els blogs, el periodisme, l’edició de vídeo i escriure.

Precisament escriure és el que faig en aquest blog. Hi trobareu diversos textos, entre els quals sobretot relats breus, perquè a més d’explicar l’actualitat també m’agrada crear ficció. Es tracta d’un passatemps que va prendre força després d’obtenir un dels quarts premis al 35è Premi Coca-Cola de Relat Breu, el 2012, amb la redacció Racons amagats, que podeu llegir a L’apunt. No us oblideu de passar per la biblioteca si voleu més històries.

Textos a part, m’agrada molt el món de l’audiovisual: he fet alguna pel·lícula casolana i altres treballs més seriosos com RunDinaires: Ni un pas enrere, que podeu veure més avall. Parlo català, anglès i castellà, em faig entendre en francès i m’interessa l’occità.

Sobre mi
Els meus treballs
Informatius a UABtv i UABràdio
2016-actualitat

Edició i presentació, en directe, de l'informatiu d'UABtv, la televisió per Internet de la Universitat Autònoma de Barcelona, i redacció i locució a l'InfoUAB, d'UABràdio.

UABtv

Notícies i reportatges a totbisbal
2015-2017

Com a col·laborador del digital local totbisbal, he redactat notícies de temes diversos. Podeu llegir les escrites per mi signades com a Roger Font o amb les inicials R.F. (vegeu, per exemple: 1, 2, 3 i 4). També he elaborat reportatges d'història local.

Notícies de totbisbal

RunDinaires: Ni un pas enrere
2016

Pel·lícula de mitja hora de durada que testimonia la participació, per segona vegada, de l'equip RunDinaires a l'Oncotrail, una cursa benèfica destinada a recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. Inclou també diversos dels seus entrenaments previs i fa un seguiment detallat del recorregut de l'equip durant les 17 hores que va córrer.

Mira-la

Quan a la Bisbal hi havia marxa
2016

Treball de recerca de Batxillerat, sobre diversos locals d'oci de la Bisbal d'Empordà actius durant el segle XX: les discoteques Long John i Can Met, i els cinemes Foment, Olímpia i Mundial. La investigació es duia a terme a través d'hemeroteca i entrevistes personals amb implicats. Podeu llegir-ne un fragment. Al podcast Cròniques des de l'exili de totbisbal ràdio van fer-me una entrevista sobre el treball, que podeu escoltar al següent enllaç a partir del minut 16:20.

Escolta'n l'entrevista

Notícies diverses a Televisió de Girona
2015

Durant la meva estada com a estudiant en pràctiques a TV Girona, vaig elaborar diverses peces per als informatius del migdia i del vespre. En destaco aquesta i aquesta.

TV Girona

Peu de pàgina