Escapis: 60 minuts per sortir d’una habitació

Just avui era el meu aniversari i m’havien preparat una sorpresa: una estona d’enginy i deducció a Escapis, una sala d’escapisme on la ment és la clau per poder sortir.

El local se situa al carrer Nord de Girona, i disposa de dos nivells, amb un tercer que serà inaugurat properament. L’activitat està pensada per a grups d’entre 2 a 6 persones; nosaltres érem cinc i ens vam decantar pel nivell 1, ja que era la primera vegada que entràvem en una sala d’escapisme.
Abans de començar, s’informa els participants de les instruccions: l’objectiu del joc és entrar en una sala i superar diverses proves per a aconseguir sortir-ne en un temps màxim de seixanta minuts. És crucial que la comunicació entre el grup sigui fluïda i tothom vagi coordinat. Els aventurers disposen d’un walkie-talkie per si necessiten ajuda i els seus moviments són captats per unes càmeres: d’aquesta manera els organitzadors poden saber en quina fase del joc es troba el grup.
Havent escoltat les instruccions, entrem a la primera sala. És petita, deixem els abrics en un penjador i l’observem detingudament. A davant nostre, una porta ens ha de conduir, aparentment, a la següent sala, però està blocada per un cadenat que s’obre amb una combinació numèrica. Quin és el següent pas? Caldrà utilitzar el nostre enginy per descobrir-ho: jo ja no us explicaré res més.
Els seixanta minuts passen de pressa, i nosaltres observem, toquem, regirem, elaborem teories i hipòtesis, superem les diverses fases… I ens quedem estancats, quan resten poc més de cinc minuts perquè se’ns acabi el temps. En aquest moment, sentim una veu provinent del walkie-talkie: “voleu una pista?”. L’acceptem, alleujats, i aconseguim sortir finalment, amb una gran satisfacció.
Una llibreria en una de les sales del primer nivell. Imatge: Fotograma de l’espot d’Escapis a Vimeo

Escapis és una experiència d’allò més divertida, i al mateix temps curiosa. És molt interessant poder aplicar els processos deductius i d’enginy que has vist a la televisió, al cinema o als llibres en un escenari real, i és altament gratificant adonar-se del que és capaç de fer la nostra ment, de les hipòtesis que podem arribar a formular (no sempre són correctes, però quan l’encertes la sensació és genial) i de veure com es desenvolupa cadascú en un espai ple d’enigmes. Claus amagades, interruptors, cadenats, cofres… No és només l’eslògan de l’empresa: realment et sents com un detectiu, com en Sherlock Holmes.

És molt interessant poder aplicar els processos deductius que has vist al cinema en un escenari real.

Qüestionar-s’ho tot, buscar mètodes no tan convencionals a l’hora de fer les coses, és això el que pretén Escapis, i ho aconsegueix a la perfecció. Passar una estona reflexionant i utilitzant l’enginy és quelcom que no t’ofereix la vida quotidiana, i endinsar-se en una sala d’escapisme permet treure el màxim suc del nostre cervell. Obrir-se pas entre les habitacions és un gran repte, i la recompensa és la satisfacció d’haver-se superat a un mateix i haver treballat en equip per assolir l’objectiu final.
L’experiència no s’acaba aquí: hi ha un segon nivell que, segons informa un reportatge d’El Punt Avui, incorpora més tecnologia i és més innovador que el primer, a més d’estar ambientat en una història concreta i seguir un fil argumental. Segur que hi tornaré aviat, perquè m’he quedat amb ganes de seguir jugant. Ara us toca a vosaltres: visiteu Escapis i descobriu el poder de l’enginy.
ESCAPIS
Sala d’escapisme
Carrer Nord, 6
17001 Girona (Catalunya)
972 41 43 54 | escapis.cat
Puntuació: 10/10

Bloguer i narrador

Peu de pàgina